Biblioteca de Sallent

Xarxa de Biblioteques Municipals

La Biblioteca

La Biblioteca Sant Antoni Maria Claret és un equipament de l’Ajuntament de Sallent, gestionat en conveni amb Diputació de Barcelona. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

La Biblioteca és un servei obert a tothom per a l’accés a la informació, el coneixement i la cultura, per a la formació i per al  foment a la lectura. És també un lloc de trobada i d’activitats culturals.

La Biblioteca de Sallent es va inaugurar el 1918. Va ser una de les quatre primeres biblioteques públiques que la Mancomuniat de Catalunya va fer construir, la primera de la província de Barcelona. Fins al 1989 va donar servei a l’edifici històric noucentista que es troba al final del Parc Pere Sallés.

El 1998 la Biblioteca es va traslladar a la seu actual, l’espai de la Casa Torres Amat que havia estat una fàbrica tèxtil, on es va renovar incorporant fons audiovisuals i adaptant-se a les noves tecnologies.

L’any 2018 la Biblioteca va celebrar el centenari de la seva creació.

logo-bcadesallent1c

NORMATIVA

Reglament regulador del servei públic de la Biblioteca Sant Antoni M. Claret de Sallent (BOPB)

Política de desenvolupament de la col·lecció de la biblioteca de Sallent

DONACIONS A LA BIBLIOTECA

La biblioteca agraeix els donatius que s’adeqüin a la política de la col·lecció, que suposin una millora per al fons, siguin d’interès per als usuaris i estiguin en bon estat de conservació.

Acceptem:

  • Llibres de ficció, contes infantils, llibres de coneixements, que no superin els 10 anys d’antiguitat
  • Llibres i documents sobre Sallent, el seu entorn social, cultural i històric i obres d’autors locals, en qualsevol format i antiguitat.

No acceptem:

  • Documents amb continguts obsolets
  • Llibres de text, diccionaris, enciclopèdies
  • Obres de nivell massa especialitzat per a una biblioteca pública
  • Obres de coneixement en llengües que no siguin el català o el castellà
  • Diaris, revistes i altres publicacions en sèrie que no siguin locals
  • Obres en volums que no estiguin completes
  • Documents en formats obsolets: videocassette, …

Si els donatius no encaixen en la col·lecció de la biblioteca els donants els poden deixar en el racó d’INTERCANVI situat al replà de la primera planta, on els poden agafar altres usuaris.

La Biblioteca es reserva el dret a destinar donatius a altres biblioteques públiques, biblioteques especialitzades, centres d’ensenyament, entitats sense ànim de lucre, o bé per a reciclatge de paper

A %d bloguers els agrada això: