Biblioteca de Sallent

Xarxa de Biblioteques Municipals

Escoles

Visita a la biblioteca

Adreçat a qualsevol edat, de llar d’infants a batxillerat. Hi ha diferents tipus de visita, a petició del mestre:

Descobrim els contes. Pensat per a cicle infantil i inicial. S’explica un conte, s’ensenyen llibres, i al final els nens i nenes se’ls miren lliurement.
Coneixem la biblioteca. Un recorregut per totes les seccions de la biblioteca, ensenyant el fons i els recursos apropiats a cada edat: contes, llibres de coneixements, revistes, audiovisuals, internet, el catàleg informàtic. S’explica el funcionament de la biblioteca i com cal utilitzar-la.
Lectures variades a la biblioteca. S’ensenyen novetats i es recomanen llibres. Els descobreixen i els llegeixen a la biblioteca, i també se’ls poden emportar en préstec.
Altres, a proposta del tutor o de la biblioteca.

 

Llibres sorpresa

A través de l’escola, que reparteix els vals, els infants i els pares poden recollir a la Biblioteca un lot de llibres sorpresa. Conté tres llibres per als alumnes d’infantil i un llibre per als de primària, i estan pensats per a la seva edat i per engrescar-los en la lectura. Amb el carnet de la Biblioteca poden tenir-los a casa durant un més i després els han de retornar a la Biblioteca.

Té per objectius fomentar la lectura en l’ àmbit familiar i aproximar nens i famílies a la biblioteca.

Adreçat a llars d’infants i educació infantil.

lots sorpresa

 

Lots

La biblioteca ofereix a les escoles una tria de llibres, discos i vídeos per llegir o treballar a classe, a petició dels mestres. El préstec és d’un trimestre, amb la possibilitat de renovar el termini. Va acompanyat d’una llista del material que inclou. L’ha de recollir i retornar el mestre o un alumne encarregat.

Lots de lectura: llibres de lectura, per tenir a l’aula o a la biblioteca escolar.
Lots pedagògics: sobre un tema que s’està treballant a classe, amb llibres atractius i variats, adreçats a nens i a mestres: pau, música, bestiaris, art, àlbum il·lustrat, poesia …

Certamen de Redacció Sant Jordi

Els alumnes redacten un text (poesia, conte…) que s’exposarà a la biblioteca a partir del dia de Sant Jordi.
Fomenta el treball de creació literària.
Adreçat als cicles mitjà i superior d’educació primària. Obert també als alumnes d’educació secundària.

MICRORELATS DEL RIU (curs 2020/2021)

Exposició de 268 petits contes escrits pels alumnes de les escoles Torres Amat, Vedruna, Pins i IES Llobregat. En català i original, amb una extensió màxima de 100 paraules. L’exposició virtual es va fer pública el dia de Sant Jordi.

Aquí podeu llegir els microrelats:

https://sites.google.com/view/microrelats-del-riu

A %d bloguers els agrada això: