Biblioteca de Sallent

Xarxa de Biblioteques Municipals

Escoles

Visita a la biblioteca

Adreçat a qualsevol edat, de llar d’infants a batxillerat. Hi ha diferents tipus de visita, a petició del mestre:

Descobrim els contes. Pensat per a cicle infantil i inicial. S’explica un conte, s’ensenyen llibres, i al final els nens i nenes se’ls miren lliurement.
Coneixem la biblioteca. Un recorregut per totes les seccions de la biblioteca, ensenyant el fons i els recursos apropiats a cada edat: contes, llibres de coneixements, revistes, audiovisuals, internet, el catàleg informàtic. S’explica el funcionament de la biblioteca i com cal utilitzar-la.
Lectures variades a la biblioteca. S’ensenyen novetats i es recomanen llibres. Els descobreixen i els llegeixen a la biblioteca, i també se’ls poden emportar en préstec.
Altres, a proposta del tutor o de la biblioteca.

 

Les maletes viatgeres

2017-Maletes viatgeres

Cada nen s’emporta a casa durant una setmana una maleta que conté set contes, per explicar cada dia de la setmana. Inclou consells per als pares i un dietari on aquests anoten les seves impressions.
Fomenta l’hàbit dels pares per compartir diàriament la lectura amb els fills a casa, i inicia els nens als llibres.
Adreçat a llars d’infants i educació infantil.

 

Missatgers de la biblioteca

Bosses missatgerEl missatger, que va canviant durant el curs de manera que tots els alumnes puguin passar per la biblioteca, és l’encarregat de tornar els llibres de l’anterior missatger i d’agafar-ne tres més, que porta i ensenya a la classe. Si els nens són de primer curs s’aprofita per presentar-los la biblioteca a ells i als adults que l’acompanyen.
Fomenta l’hàbit de consultar llibres, inicia els nens a la biblioteca pública i a l’ús del servei de préstec de llibres.
Adreçat al cicle inicial d’educació primària.

 

Lots

La biblioteca ofereix a les escoles una tria de llibres, discos i vídeos per llegir o treballar a classe, a petició dels mestres. El préstec és d’un trimestre, amb la possibilitat de renovar el termini. Va acompanyat d’una llista del material que inclou. L’ha de recollir i retornar el mestre o un alumne encarregat.

Lots de lectura: llibres de lectura, per tenir a l’aula o a la biblioteca escolar.
Lots pedagògics: sobre un tema que s’està treballant a classe, amb llibres atractius i variats, adreçats a nens i a mestres: pau, música, bestiaris, art, àlbum il·lustrat, poesia …

Certamen de Redacció Sant Jordi

Els alumnes redacten un text (poesia, conte…) que s’exposarà a la biblioteca a partir del dia de Sant Jordi.
Fomenta el treball de creació literària.
Adreçat als cicles mitjà i superior d’educació primària. Obert també als alumnes d’educació secundària.

MICRORELATS DEL RIU (curs 2020/2021)

Exposició de 268 petits contes escrits pels alumnes de les escoles Torres Amat, Vedruna, Pins i IES Llobregat. En català i original, amb una extensió màxima de 100 paraules. L’exposició virtual es va fer pública el dia de Sant Jordi.

Aquí podeu llegir els microrelats:

https://sites.google.com/view/microrelats-del-riu

%d bloggers like this: