Nou taller d’escriptura a la Biblioteca de Sallent!

Ja et pots apuntar al taller d’introducció a la crònica periodística que es realitzarà els dissabtes 6, 13, 27 de maig i 3 de juny, de 10.30 a 12.30 h. Gratuït. Tel. 938206301, b.sallent.samc@diba.cat.

Taller impartit per Hèctor Zacarias. Va estudiar Periodisme, Filologia i Història de l’Art. La seva formació eclèctica (ell s’estima més parlar de tastaolletisme) l’ha portat a exercir de guionista radiofònic, redactor en una revista de viatges i turisme, conductor d’un programa matinal, corrector, traductor i, finalment, professor. En l’endemig, ha trobat temps per llegir una mica, la pràctica que, ben mirat, més el capacita per mirar d’explicar com s’escriu una crònica.

De tots els gèneres periodístics, la crònica és un dels més rics des del punt de vista de l’expressió escrita. Integra un cert grau de subjectivitat i punt de vista i fa compatibles anàlisi, interpretació i ús creatiu del llenguatge.

La crònica, en paraules del premi Nobel colombià Gabriel García Márquez, equival a explicar un conte que és veritat. O, en termes que recorden la tradició dels grans cronistes catalans de l’Edat Mitjana, com ara Ramon Muntaner, equival a dir: “Això ha passat i jo hi era”.

L’objectiu d’aquest talles és convidar els alumnes a escriure la seva pròpia crònica. Explicar en què consisteix el gènere i com l’interpreten i la practiquen els professionals. L’activitat consta de quatre sessions: una d’introducció als conceptes bàsiques, dues d’aprofundiment i pràctica col·lectiva i interactiva i una darrera on tots els assistents compartiran amb el grup la seva crònica i parlaran de l’experiència d’escriure-la.

Amb Veure, viure, escriure, la biblioteca us convida a entendre millor en què consisteix la crònica i fer-la servir com a eina d’expressió de la pròpia personalitat.

Advertisement