Ja està disponible el servei  de préstec gratuït de llibres electrònics adreçat als usuaris que tinguin carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya: eBiblio Catalunya.

Compta amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, en català i castellà, i per a públic adult, infantil i juvenil.

Es pot accedir als e-books a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. Un cop un usuari demani un llibre digital en préstec, en podrá disposar 21 dies renovables.

La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres.

  • Per mitjà de reproducció en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador d’un ordinador personal o del navegador d’altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent). A través de l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats  els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet.
  • Mitjançant descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d’Adobe. Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d’Adobe ID.

EReaders