//
100 anys

logo 100 anys biblioteca sallent 100px 1El 2018 la Biblioteca de Sallent celebra cent anys amb espectacles teatrals, exposicions i activitats

L’acte de presentació i obertura del centenari es farà el 25 de març, i les activitats s’allargaran fins a l’octubre. El 29 de setembre, la data d’inauguració de la Biblioteca, es celebrarà amb els actes més festius: un lip dup i un espectacle familiar

L’Ajuntament edita un número de la col·lecció Patrimoni Sallentí dedicat a la història la Biblioteca de Sallent

Tothom pot formar part d’aquests 100 anys recomanant-nos un llibre. Fes la teva videorecomanació i envia-la a comunicacio@sallent.cat

El 1918 la Mancomunitat de Catalunya va inaugurar les quatre primeres biblioteques del pla per crear un sistema de biblioteques populars, que volia implantar per tot Catalunya. A través d’un concurs públic als ajuntaments, es va concedir una biblioteca a cada província: Valls, Olot, Sallent i Les Borges Blanques. A Sallent, l’edifici noucentista, projectat per l’arquitecte Lluís Planas i Calvet, es va obrir al públic el 16 de setembre de 1918, i es va inaugurar oficialment el 29 de setembre. La Biblioteca ha donat servei durant tots aquests anys, canviant en dues ocasions d’emplaçament, a la Sala Joan Vilà i Valentí el 1989, i a l’actual espai a la fàbrica tèxtil de la Casa Torres Amat el 1998.

L’acte d’obertura i presentació dels 100 anys de la Biblioteca es farà a l’Espai Cultural Fàbrica Vella el dia 25 de març amb la representació de l’obra de teatre Ens havíem barallat tant!, en què les actrius Tàtels Pérez i Mireia Cirera escenifiquen la darrera trobada entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany. En acabat hi haurà un col·loqui amb les actrius i el dramaturg. Les entrades es poden recollir a l’Ajuntament i a la Biblioteca.

El mes d’abril serà el torn de les exposicions. A partir del 4 d’abril es podrà veure a l’aire lliure, al Passeig de la Biblioteca, l’exposició de fotografies 100 anys de la Biblioteca. Els alumnes de les escoles i l’institut gaudiran de visites teatralitzades a l’interior de l’edifici històric de l’antiga biblioteca, on podran veure també l’exposició de Pilarín Bayés Catalunya il·lustrada. En aquest mateix espai, el dia 20 d’abril l’historiador Ferran Sànchez Agustí presentarà el llibre Sallent desaparegut.

Coincidint amb la tradicional Festa de les Enramades, el Carrer Nou es decorarà amb el tema de la Biblioteca de Sallent, i programarà la sessió de contes infantils L’arbre de sucre, d’Ada Cusidó. El dia 31 de maig es comptarà amb presència d’Empar Moliner, amb la qual es farà una tertúlia que barrejarà literatura i còctels.

Dos sallentins, Ernest Abadal i Coro Pozuelo, seran els protagonistes de l’acte de presentació de la digitalització de la revista Esparver, el dia 8 de juny.

El 29 de setembre, el dia just en què es compleixen els cent anys de la inauguració, es faran els actes més assenyalats de celebració. Al matí, un lipdub protagonitzat per les entitats i persones del municipi traslladarà un llibre des de la porta de l’actual biblioteca  fins a l’edifici de l’antiga biblioteca. I a la tarda, al teatre, es podrà veure Embrossa’t, un espectacle familiar que, a través de la dansa, la màgia, projeccions, ombres i titelles, endinsa el públic en la poesia visual de Joan Brossa.

La cloenda es farà novament a l’Espai Cultural Fàbrica Vella, el dia 1 d’octubre, en un acte on els clubs de lectura de les comarques del Bages, Berguedà i Moianès comptaran amb la presència de l’escriptor i periodista Antoni Bassas.

PROGRAMA DELS 100 ANYS DE LA BIBLIOTECA DE SALLENT

Història de la Biblioteca de Sallent

Fotografies històriques de la Biblioteca Popular de Sallent al Trencadís

Biblioteques d’Olot, Sallent, Valls i Les Borges Blanques

Els comentaris estan tancats.

Cerca al catàleg

Catàleg

Llibres electrònics

Préstec de llibres electrònics

Biblioteca infantil

%d bloggers like this: